Fjällhus att hyra på Höglandet Lofsdalen

SOMMAR I LOFSDALEN

 

Vårt hus ligger i sydväst med en öppen famn mot fjällvärlden. Norges högsta toppar ser man samt Idre och Fjätervålen, Dalarna  mm. 

Solnedgångar är en upplevelse på Höglandet. Från huset ser man Lofssjöns sträckning och många mil mot Norge. 

Huset är placerat så att man enkelt kommer ut på kalfjället och vandringsleder.  

I vårt område har vi en Kåta som man kan använda för att grilla en bit en stilla kväll.

 

 

 

DOWNHILL CYKLING

 

 

Hyr din downhillcykel inklusive skyddsutrustning hos Karins Sportbod för att få den bästa upplevelsen i Lofsdalen Bike Park. De har riktigt fina Kona-cyklar i olika storlekar och förnyar ofta cykelstallet med nya modeller.

Cykling och skidåkning har så mycket gemensamt, farten, glädjen över att upptäcka något nytt, att komma till nya platser och nya svårigheter att bemästra. 


Man har tagit hjälp av några av de bästa i världen för att utveckla och designa Lofsdalen Bike Park. För i Lofsdalen gör man inget halvhjärtat. När man satsar gör man  det rejält. Man bygger med hjärtat så att du ska känna att de tänkt att du skall kunna njuta av ditt äventyr, av din utflykt eller av din hisnande upplevelse. Man bygger och utvecklar äkta cykling.

 

 

 

 

FISKE OCH VANDRINGAR  I OMGIVNINGARNA 

 

Fiskeerbjudandet i Lofsdalen är av världsklass. Sörvattnet som ligger 20 min västerut med sina flugfiskeställen,  samt Lofssjön med sina stora ädelfiskar som du fiskar endera från stranden eller från hyrd båt. GIvetvis måste man ha fiskekort.

 Vårt hus ligger vid kalfjället ooch en vandring till en av de fina fiskesjöarna i närheten är en upplevelse.

Fiskekort finns att köpa nere i byn.

 

Björn och viltsafari i Lofsdalen

I den björntätaste skogen ligger

Bear´s Den, en liten stuga med vilda björnar utanför husknuten. Här finns en unik möjlighet att se björnar i det vilda på nära håll.

Vår proffsiga björnguide i Lofsdalen bokar man via www.lofsdalen.com  De tar med dig till Lofsdalen Bear’s Den - en unik och lyxig stuga på hemlig plats i skogen. Guiden har med sig fika och hämtar dig kl 17.00. På vägen ut till stugan får du information om den svenska brunbjörnen. Håll låg ljudnivå och ögonen öppna för medan du mumsar på gott kvällsfika smyger björnarna närmare. Välkommen till en unik upplevelse där hela 99% av alla besökare år 2016 såg björn.

 

 Vandringslederna är barnvänliga med spångar och välskötta leder. Pilgrimsleden kan man följa för att känna på historisk mark.